EquiCoach wijst je de weg om in dialoog met je paard vanuit bereidheid
en respect te werken aan samenwerking en wederzijds begrip.

In balans op je paard

Klik op de foto om de vergroting te zien
Dit wil zeggen dat je zonder storing en los van je ambitie als een eenheid met het paard kan bewegen.Dat je vlekkeloos elke beweging van dat paard kunt volgen, in welke oefening dan ook. En dat je het wederzijdse hierin weet te bereiken.
Het is n.l. ook zo dat jij je lichaam gebruikt om het paard in balans te brengen. Je vraagt van je paard een bepaalde aanspanning om het in balans te brengen om daarmee het doel te bereiken wat je voor ogen hebt. Via aanspanning naar ontspanning. VariŽrend van een heerlijke buitenrit, vrijheidsdressuur, een expressieve piaffe of een fantastische sprong.

In balans met je paard

Klik op de foto om de vergroting te zien Hierbij draait het om het wederzijdse aspect.Het is niet alleen dat het paard jou volgt maar dat jij ook dat paard volgt.
Het paard is een individu. Het is een levend wezen met een beleving, emotie, gevoel, het ervaart pijn, straf, beloning, goedkeuring, verdriet, vreugde. Kortom het is een sensibel dier met eigenheid en behoeften.Je kunt dus niet ongenuanceerd alleen maar eisen.

Als je echt tot de kern van het paardrijden wilt komen, dus een eenheid met je paard wilt worden ofwel in balans met je paard wilt komen, dan moet daar een wederzijdse bereidheid bewerkstelligd worden.

Dit bereik je ten eerste door geduld en begrip en inzicht te creŽren in het individu. De literatuur geeft de richtlijnen, maar daarmee kom je er niet.
Elk paard is anders, heeft een eigen persoonlijkheid die vraagt om een individuele benadering. Alles draait om een gezonde werkverhouding tussen paard en ruiter, wederzijds respect voor elkaar. Vanuit het besef dat het paard er niet alleen is ter eer en meerdere glorie van de ruiter. Het besef dat jij er ook bent voor het paard in de zin van hem helpen de balans te vinden, hem adequaat te verzorgen met verantwoordelijkheidsgevoel. Het paard is geen gebruiksvoorwerp! Respect voor je paard is waar het om draait.

Instructie van de combinatie
Medisch biologische begeleiding en advies
Correctie van het paard
Training van het jonge paard